MISCAREA, MANA CEREASCA DUPA CANCERUL MAMAR

_75360288_womanjogging

Exerciţiile fizice benefice în recuperarea după cancerul mamar
Potrivit unui studiu american publicat în revista Cancer, exercitiile fizice pot ajuta în recuperarea dupa cancerul de san, dar multe femei nu sunt suficient de active. Studiul american s-a axat pe nivelul exrcitiilor, inainte si după diagnosticare, în rândul a 1.735 de femei cu vârsta cuprinsă între 20-74, care au avut cancer de san între 2008 și 2011 în Carolina de Nord. Doar o treime au îndeplinit nivelul de activitate recomandate

În SUA și Marea Britanie, adulții au primit recomandarea pentru a face cel putin 150 de minute de activitate fizica de intensitate moderata, sau 75 de minute de activitate fizica de intensitate puternică, în fiecare săptămână. La finalul studiului, cercetătorii au constatat că doar 35% dintre femeile care au avut cancer de san, au respectat recomandarea.

Caroline Dalton, de la Breakthrough Breast Cancer, a declarat: “Activitatea fizica dupa un diagnostic de cancer de san a fost demonstrat că îmbunătățeste șansele de supraviețuire ale pacientului și există, de asemenea, unele dovezi care ar putea ajuta la reducerea riscului de restaurare a cancerului mamar. Menținerea activă poate ajuta, de asemenea, pacientii sa faca fata, atat in timpul, cât si dupa tratament, prin îmbunătățirea stării generale de sănătate și bunăstare.”
Exerciţiile fizice sunt importante pentru a duce o viaţă sănătoasă, atât pentru cei care suferă de această boală, cât si pentru cei sănătosi, sugerează studiul.

http://www.bbc.com/news/health-27740413

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =