Misiune spre Lună de la Bremen

50965142

Misiune spre Lună de la Bremen
Compania spațială Ohb anunță o nouă eră de explorare a spațiului, printr-un zbor simbolic. Prima dată va trimite producătorul de sateliți un corp ceresc pe orbită pe cont propriu.

Un zbor neobișnuit spre Lună este programat de către compania de zboruri aeriene și spațiale, OHB. În luna octombrie, compania cu sediul la Bremen va trimite propriul satelit spre Lună, pentru a comemora decesul fondatorului companiei, Manfred Fuchs, din luna aprilie a acestui an.

Satelitul va orbita vecinul natural al Pământului o singură dată și va trimite de asemenea, în călătoria sa, peste 4000 de mesaje pe Pământ, în care va reaminti de familia, prietenii și colegii lui Fuchs. Acțiunea costă în jurul sumei de 400.000 de euro, a declarat CEO-ul subsidiarei OHB, LuxSpace, Jochen Harms.

Aceasta este prima misiunea lunară finanțată din fonduri private, din toate timpurile și a fost nevoie de 45 de ani de la prima aterizare pe Lună pentru ca acest lucru să se petreacă, spune Harms. Satelitul construit de LuxSpace va fi lansat în spațiu de o rachetă chineză pe data de 23 octombrie. Misiunea este programată să dureze aproximativ opt zile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =