Misterul dinozaurilor cu brațe gigantice a fost rezolvat

_78460308_reconstruction_of_deinocheirus_(lee)

Misterul dinozaurilor cu brațe gigantice a fost rezolvat

Un mister al dinozaurilor care a uimit paleontologii timp de 50 de ani a fost în cele din urmă rezolvat. In anii 1960, cercetatorii au descoperit două brațe gigantice de dinozaur. Timp de decenii, oamenii de stiinta au făcut multe speculaţii, cam despre ce animal ar fi vorba, însă în cele din urmă, a fost descoperit şi restul corpului, iar cercetatorii spun că acestă creatura este chiar mai bizară decât au crezut.

Creatura, spun ei, a fost foarte mare având un cioc, spate gigantic şi cocoşat şi picioare cu copite. Studiul este publicat in revista Nature. Cercetatorul Yuong-Nam Lee, de la Institutul de Geoştiinţă și Resurse Minerale (Kigam) Coreea de Sud, a declarat: “S-a dovedit a fi una dintre cele mai ciudate specii de dinozauri, e ciudat şi întrece orice imaginaţie.”

Mai bine de jumătate de secol, tot ceea ce se ştia despre acest dinozaur era că avea antebrațele enorme, 2.4 m lungime, cu trei gheare gigantice. Creatura a fost numită Deinocheirus Mirificus, ceea ce inseamna braţe neobişnuite, oribile. În diferite reconstrucţii, a fost imaginat ca un animal de pradă, asemănător cu T. Rex, însă cercetătorii au descoperit in cele din urmă ca fiara se hrănea cu peşti si plante. Avea o lungime 11 m şi o greutate de 6 tone. Cercetătorii sunt uimiţi de cele descoperite şi recunosc ca această creatura a fost una infricoşătoare şi extrem de bizară.

http://www.bbc.com/news/science-environment-29729412

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4