Mitsibishi atacă productia de avioane

328AA0002CBFBE8F

Mitsibishi atacă Embraer
Este în sfârșit aici: Mitsubishi Heavy prezintă prototipul avionului regional MRJ. Aparatul de zbor ar trebui să fie livrat începând cu anul 2017. Japonia se străduie de 50 de ani să obțină un aparat de zbor comercial.

Pentru prima dată într-o jumătate de secol o companie japoneză reușește să introducă pe piață un avion comercial. O filială a grupului industrial Mitsubishi Heavy a prezentat prototipul avionului regional MRJ în Nagoya, ce reprezintă un concurent pentru aparatele de zbor ale Embraer și Bombardier. Președintele consiliului de administrație, Hideaki Omiya a declarat că acesta a fost visul lor.

Țara a așteptat multă vreme acest lucru. Avionul are o capacitate de aproximativ 100 de locuri și va fi livrat începând cu anul 2017. Printre clienți se includ All Nipon Airways, Japan Airlines sau SkyWest din SUA. Până acum au existat 191 de comenzi. Această cifră nu ajunge experților pentru a spera la profit din partea companiei. Toyota este de asemenea implicat în cadrul consorțiului.

Conform producătorului, noile motoare de la Pratt&Ehitney consumă cu 20% mai puțin combustibil decât modelele comparabile. Liderul de piață Embraer vrea să le includă pe acestea în modelele sale începând cu anul 2018, astfel Mitsubishi are un mic avantaj.

Japonia a mai încercat cel mai recent în anii 1960 să scoată un avion comercial. Din modelul YS-11, propulsat de motor cu elice, la care a participat și Mitsubishi, au fost construite 182 de modele. Iar în anii 70 producția a fost oprită.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mitsubishi-attackiert-Embraer-article13805541.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 18