Mitsubishi prognozează pierderi uriașe

_90055150_gettymitsubishilogo

Mitsubishi Motors a estimat o pierdere netă de 145 miliarde de yeni (1,4 miliarde de dolari) pentru anul curent, în urma scandalului privind eficiența consumului de combustibil. În luna aprilie, constructorul japonez a recunoscut că a falsificat testele privind  eficiența combustibililor timp de 25 de ani.

Pierderea asteptata, marchează prima scădere a profitului pentru firma auto, de la criza financiară din 2008. Mitsubishi a raportat deja o scădere de 39% a profitului net la sfârșitul lunii martie, ca urmare a scandalului.

În urma scandalului, in jur de 3 miliarde de dolari au fost ștersi din  valoarea sa de piață, iar în luna mai, Nissan si-a anuntat intentia de a achizitiona un pachet de control. Săptămâna trecută, Mitsubishi a declarat ca intentioneaza sa dea proprietarilor a patru  dintre vehiculele  afectate aproape de 1.000 de dolari în compensație pentru o supraestimare a eficienței consumului de combustibil. În total, costurile de rambursare sunt estimate la cel puțin  600 milioane de dolari.

http://www.bbc.com/news/business-36593714

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4