moartea ceo

2014-05-22T231546Z-1950329107-GM1EA5N0K2U01-RTRMADP-3-CHINA-CORRUPTION-TRIAL

Fost CEO condamnat la moarte
Liu Han este unul dintre cei mai bogați 100 de chinezi. Acum însă, fostul șef al grupului Hanlong și fratele său au fost condamnați la moarte. Potrivit instanței, aceștia au condus un grup criminal.

Fostul șef al Sichuan Hanlong Group din China, Liu Han, a fost condamnat la moarte. Instanța de judecată din Xianning, provincia Hubei din China Centrală a impus pedeapsa cu moartea și împotriva fratelui său, Liu Wei, după cum a raportat agenția oficială de știri Xinhua.

Fostul CEO, care a fost inclus printre cei mai bogați 100 de chinezi, cu o avere estimată în 2013 la 650 milioane de dolari este suspectat că împreună cu fratele său a condus un grup criminal. Cei doi frați împreună cu alți 34 de inculpați au fost acuzați de o serie de crime, printre care mai multe cazuri de omor, lipsire de libertate, posesie ilegală de arme și deturnare de fonduri.

Procesul are loc pe fondul scandalului de corupție din jurul fostului lider politic Zhou Yongkang. Grupul Hanlong este activ în industria chimică, solară, materii prime și minerit. Conglomeratul a devenit cunoscut pe plan internațional cu un an în urmă când a încercat, fără succes, să preia compania minieră australiană Sundance, pentru mai mult de 1 miliard de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ex-Konzernchef-erhaelt-Todesstrafe-article12885496.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1