MOBIL HOLOGRAM

Telefonul-cu-holograma-ar-putea-fi-lansat-pana-in-2019Telefonul cu holograma ar putea fi lansat pana in 2019

Conversatiile telefonice cu prietenii si membrii familiei ar putea capata o alta dimensiune in urmatorii cinci ani, cand se asteapta lansarea pe piata a telefonului cu holograma.

Aparitia printesei Leia sub forma unei holograme in seria de filme de succes “Razboiul Stelelor/ Star Wars”, in 1977, a fost privita ca fiind de domeniul stiintifico-fantastic, dar, patru decenii mai tarziu, telefonul cu holograma ar putea deveni un dispozitiv obisnuit pe care orice persoana ar putea sa-l aiba. Acest dispozitiv va permite utilizatorilor sa vada o imagine 3D a persoanei cu care vorbesc, informeaza dailymail.co.uk.Tehnologia este initiativa companiei poloneze Leia Display Systems, denumita dupa eroina din filmele “Razboiul Stelelor/ Star Wars”.

Un model de lucru al telefonului cu holograma 3D ar putea fi gata pana anul viitor, dat fiind faptul ca s-au realizat cu succes aparate interactive cu holograme 3D.

Pentru a putea suna in 3D, o persoana va sta in fata unei camere special adaptate pentru un asemenea tip de apel, care va avea doua lentile si un microfon. Cele doua imagini pe care lentilele le creeaza sunt combinate pentru a crea o versiune 3D si apoi sunt transmise prin internet persoanei apelate.

Holograma va vorbi, se va misca si va asculta in timp real

Compania crede ca inventia ar putea fi lansata pe piata in aproximativ cinci ani.

“Hologramele noastre vor duce apelul video la un alt nivel”, a declarat Marcin Panek, director executiv la compania Leia Display Systems. “Va fi ca si cum persoane iubite, prieteni si familia stau in fata ta in timp ce vorbesti cu ei din celalalt capat al lumii. In acest moment, hologramele noastre sunt create folosind aparate care sunt mai inalte de 1,80 metri, dar proiectam versiuni mai mici care pot fi puse pe o masa de cafea in sufragerie”, a completat Marcin Panek.

Panek a precizat ca primele sisteme vor costa mii de lire sterline, dar, ca in orice progres tehnologic, pretul va scadea odata ce acestea vor deveni dispozitive comune.

De asemenea, Marcin Panek a mentionat ca, in urmatorii zece ani, oamenii vor putea viziona meciurile de fotbal cu ajutorul hologramelor.

Un aparat-holograma va primi imaginea si o va reprezenta cu ajutorul unui proiector cu laser pe un “ecran” de vapori de apa, care ii va oferi imaginii a treia dimensiune.

—————————————————————————————————————————————————————————-

Smile01-1dg3fzcO blonda da telefon la Pompieri si incepe sa urle:
− Arde, arde, veniti repede !!!
− Si cum ajungem la locul incendiului ?
− Pai nu mai aveti masinile alea mari si rosii ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3