mobile la copii

_74956185_smartphone

Telefonul mobil, un risc pentru sănătatea copiilor
O investigație majoră, dacă telefoanele mobile și alte tehnologii wireless pot afecta dezvoltarea mentală a copiilor, este în curs de desfășurare. Studiul, finantat de catre guvernul britanic si industrie – va urmări din septembrie, 2.500 de copii, cu vârste cuprinse între 11 şi 12 ani. Aceştia vor urmării în special, capacitatea cognitive – abilitățile de gândire , memorie și de atenție – și vor repeta testele peste câţiva ani, în 2017. Cercetatorii spun că se ştie ” foarte putin “, despre impactul acestor tehnologii asupra copiilor.

Peste 160 de școli secundare în zona exterioară Londra, vor primi invitații pentru înscrierea elevilor în studiu . O mare parte a cercetării în utilizarea telefonului mobil, s-a concentrat pe adulți și, în special , riscul de cancer la creier. Nu sunt dovezi stabilite până în prezent. Cu toate acestea, sfatul NHS este că mai ales copiii sub vârsta de 16 ani ar trebui să folosească telefoanele mobile numai în scopuri esențiale  iar acolo unde este posibil, cu kituri hands-free.

Teoria spune ca, creierul copiilor poate fi mai sensibil, deoarece acestea este încă în curs de dezvoltare. Aceasta cercetare – condusă de Colegiul Imperial din Londra – va testa ideea cerându-le copiilor şi părinţilor să utilizeze telefoane mobile și dispozitive wireless, cum ar fi tablete, precum și analiza datelor de la operatori. Grupa de vârstă între 11-12 ani este deosebit de importantă, deoarece mulţi copii obțin telefoane mobile de la această vârstă pentru a coincide cu începerea liceului. Circa 70 % din această categorie de vârstă, deţin în prezent un telefon mobil.
http://www.bbc.com/news/health-27475515

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 7 =