Mobile Payment amenință numerarul

imago50633557h

Mobile Payment amenință numerarul

Nemții iubesc banii cash. Dar pentru lanțurile comerciale și firmele de telecomunicații nu mai este o întrebare, ci este o chestiune de când se va întâmpla: acestea lucrează sub mare presiune la plăți contactless efectuate prin intermediul telefonului mobil.

Germanilor le place să atingă, sau cel puțin preferă să aibe ceva în mână. 80% din toate achizițiile din Germania sunt efectuate prin intermediul banilor cash, populația depinde foarte mult de monede și bancnote, chiar dacă acestea au trecut prin atâtea mâini murdare. Ceea ce costă timp!

După ce îți pierzi viața la cozi, apoi arunci rapid cumpărăturile în pungi, vine acest timp pierdut în care ne cercetăm portmoneele, de parcă e prima dată când îl vedem.

Viitorul este fără numerar. Pentru a plăti ne vom putea scoate din buzunar telefonul mobil sau un card, să îl menținem pe acesta la trei-cinci centimetri de un terminal, iar apoi în francțiuni de secundă să putem efectua plata. Acest lucru se numește “Tab & Go”. Sau plătim livrarea unei companii, pentru că ceea ce funcționează în comerțul cu ridicata va putea fi implementat și în domeniul comercial.

Dar Germania cel puțin este departe de un astfel de viitor. Nemții iubesc numerarul, aceștia sunt mereu concentrați pe siguranța finanțelor lor, a datelor personale și pe control. De asemenea, peisajul bancar este dezvoltat, există un sistem popular de carduri giro și multe dispozitive de tip ATM pentru a obține ușor bani, spune Steffen von Blumröder, expert în Mobile Payment la Asociația de Telecomunicații Bitkom.

Potrivit unui sondaj al asociației, doar o treime dintre cetățenii germani este dispus să plătească cu smartphone-ul său. Cu toate acestea, nu mai reprezintă o întrebare, dacă o astfel de infrastructură este pregătită pentru o utilizare largă din partea companiilor și consumatorilor. Provocarea este de a conecta diferite servicii într-un ecosistem, spune von Blumröder.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mobile-Payment-verdraengt-Bargeld-article16058666.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3