MOBILIERUL IEFTIN DEVINE MUNCA PENTRU CEI SARACI

Ingvar Kamprad facing further questions about his Nazi past

Mobilierul ieftin, muncă pentru săraci?
Cu mobila ieftină ce o poate monta oricine acasă Ingvar Kamprad a devenit bogat. Fondatorul Ikea laudă ideea sa de afaceri ca un loc de muncă pentru săraci. Acesta spune că ajută oamenii săraci din întreaga lume să economisească miliarde.

Este unul dintre cei mai bogați oameni din lume și se arată cu greu în fața publicului. Dar acum fondatorul Ikea, Ingvar Kamprad a avut o apariție la Stockholm. În vârstă de 88 de ani, miliardarul a fost ales de către cititorii ziarului online ” Svenska Dagbladet ” ca unul dintre cei mai buni antreprenori suedezi din toate timpurile. La ceremonie Kamprad a declarat că el s-a văzut toată viața ca un ajutor pentru oamenii săraci.

La începutul carierei sale el a învățat să nu se uite cu superioritate către oamenii simpli sau săraci. El își reamintește începuturile sale ca om de afaceri când a avut o mașină de scris portabilă, pe care a vândut-o cu 50 de coroane, echivalentul în prezent a 5,5 euro. Chiar și atunci el a devenit atent la problemele oamenilor săraci, care esrau nevoiți să locuiască în grajduri, nu în case. A fost un timp diferit, dar a învățat un singur lucru și anume dacă va avea succes cu ideile sale și dacă vrea să fie un om de afaceri, nu trebuie să lase baltă oamenii săraci.

Această idee a reprezentat baza planului de afaceri pentru grupul Ikea. De asemenea, se consideră norocos să poată să spună că a ajutat miliarde de oameni din lumea aceasta să economisească miliarde.

Ca fiu de fermier, el a înființat în 1943 în orașul său natal Älmhult, compania Ikea, prima dată ca o mică afacere ce vindea pixuri și rame de tablouri. În 1958 a deschis primul magazin din compania globală ce este azi Ikea. Fondatorul trăiește de la moartea soției sale în Suedia.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/ikea-gruender-kamprad-sieht-sich-als-helfer-der-armen-a-972005.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − 73 =