Mobilitatea electrică pune în pericol 100.000 de joburi

im-mercedes-benz-werk-in-sindelfingen-heben-arbeiter-einen-motor-der-s-klasse-auf-den-antriebsstrang-zuletzt-hat-auch-daimler-das-baukastenfieber-gepackt 

Aproximativ fiecare al optulea angajat din industria automobilistică germană lucrează în asamblarea de motoare cu ardere internă, cutii de viteze sau tehnologii de evacuare. Aceste joburi sunt în pericol în cazul în care se va face trecerea la automobile electrice.

Restructurarea industriei automobilistice germane către mai multă mobilitate electrică ar putea costa multe joburi ale angajaților din Germania. În cazul furnizorilor pentru industria auto se înregistrează un număr de 75.000 de locuri de muncă care sunt în pericol. Dintre acestea 20.000 sunt puse în pericol doar de restructurările radicale planificate de concernul Volkswagen, spune expertul auto de la Duisburg, Ferdinand Dudenhöffer, pentru Bild am Sonntag. Chiar și la Daimler din șapte locuri de muncă actuale în domeniul asamblării de motoare și agregate, pe viitor cel puțin unul dintre ele va rămâne fără compensații.

Mulți furnizori produc componente precum pistoane, garnituri sau transmisii, spune Dudenhöffer, care sunt utilizate în motoarele cu ardere internă, dar nu mai sunt necesare în cele electrice. El a cerut să se ia rapid contramăsuri. Acest risc poate fi redus substanțial doar dacă piesele de mare valoare din automobile electrice, precum baterii sau celule electrice, vor fi produse tot mai mult în Germania.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/E-Mobilitaet-gefaehrdet-bis-zu-100-000-Jobs-article19136246.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − = 7