Modalitatea corectă de a fi generos

IMG_1276

1. Analizeaza motivele tale.
Pentru a realiza altruismul adevarat, Matthieu Ricard spune, ca trebuie să renuntam la o parte a eului nostru, care alimentează un sentiment de mândrie pentru a acționa în mod generos. Întrebați-vă, Aș fi la fel de fericit dacă cineva ar efectua acest act de bunătate pentru mine? “Pentru un adevărat altruist, rezultatul este cel care contează, nu satisfacția personală de a fi ajutat”, scrie el.

2. Renunta la regula de aur.
Craig Dowden, Ph.D., un lider excelent in organizare, spune ca cei care dau, de multe ori iau în considerare numai propriile lor dorințe și nevoi, atunci când ii ajuta pe alții. “Renunta la regula de aur”, spune el.

3. Fii consecvent.
Dezvoltarea unei atitudini altruiste nu se întâmplă peste noapte. La început, cădem înapoi în obiceiurile proaste. Am petrecut 30 de minute cu editarea CV-ului unui prieten care a fost nefericit în cariera sa actuală. Apoi am petrecut următoarele 30 de minute plângându-ma de un membru al familiei care m-a deranjat pe moment.

“Dacă alternam între comportamentele altruiste și dăunătoare, trebuie să ne așteptăm să obținem un amestec puternic contrastant de bucurii și suferință”, scrie Ricard. Pentru a sustine bucuria prin a da, aceasta trebuie să fie o acțiune coerentă care ne îndreaptă spre o stare consistentă de altruism.

http://www.success.com/article/the-right-way-to-be-generous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2