Modalităţi pentru a ajunge cel mai bun mentor

waystobethebestmentorever

Mentoratul poate ajuta liderii în orice etapă în cariera lor, în viață și să crească afacerile, dar poate fi transformativ pentru mentorii înșiși. Mentorii pot descoperi perspective mai profunde asupra vieții și a lidearship-ului prin adoptarea rolului. Deci, ce face un mare mentor? Şapte membri ai Organizației Tinerilor Președinți si-au impartasit viziunile:

      1. Crează un spațiu sigur.

Ca și în cazul tuturor parteneriatelor, îndrumarea are succes numai în cazul în care ambele părți depun efort, dar cu ajutorul mentorului procesul spre atingerea obiectivelor devine mai uşor. Cei mai buni mentori învăța să asculte.

      2.Cunoaste persoana caruia ii va deveni mentor

Un mentor va incerca sa afle mai multe despre abilitățile persoanei, și deficiențele acesteia, pentru a o ajuta la atingerea succesului.

  1. Împărtășește experiența.

Mentoratul este cea mai profundă experiență din forumul unde experiențele partajate sunt cheile spre un nivel mai ridicat de auto-conștientizare.

  1. Fii indiscret.

Adresând întrebările potrivite ajută la concentrarea asupra problemelor reale. Un mentor trebuie sa incerce separe zgomotul de problemele-cheie.

  1. Crearea unei strategii de viață.

Îndrumarea unei persoane in carieră , se concentrează pe șase elemente: pasiune, stil de viață, valori, economie, îndemânare și a cereri. Gândind strategic cu privire la fiecare dintre aceste elemente iti permite să creezi un cadru sau o hartă a unei cariere solide.

  1. Fii un povestitor.

Mentorii autentici nu oferă sfaturi specifice, cu excepția cazului solicitat. In schimb, raporteaza experiențe relevante ale propriei noastre, care pot ajuta persoana sa isi evalueze mai bine problemele.

http://www.success.com/article/7-ways-to-be-the-best-mentor-ever

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − 85 =