Model 3 renunță la cheia clasică în favoarea accesului prin smartphone

Tesla a confirmat faptul că accesul într-un vehicul Model 3 și pornirea motorului se poate face atât prin intermediul unui card special, dar și printr-un smartphone compatibil Bluetooth.

Compania de mașini electrice din Silion Valley renunță la celebrul „Tesla key fob” în cazul noului Model 3, în favoarea unor carduri ce utilizează standardul NFC. Cardurile au încorporate mici cipuri care acționează ca și semnătură digitală pentru vehicul.

Din moment ce tehnologia NFC are o distanță limitată de trasnfer a datelor, de aproximativ 4 inch, proprietarii de Model 3 vor trebui să atingă cardul de mașină pentru a deschide ușa urmată de o atingere a unui terminal dintre scaunele din față pentru a porni motorul. Asta explică de ce Doug Field, SVP of Engineering, a fost zărit punând aceste carduri în suportul pentru pahare din Tesla Model 3.

Tesla a încorporat de asemenea o cheie digitală care poate fi transmisă prin intermediul unui smartphone compatibil cu Bluetooth LE, un standard de energie redusă pentru tehnologia Bluetooth, suportat de majoritatea smartphone-urilor recente. Spre deosebire de “Tesla keyless entry”, care necesită ca șoferul să acceseze o secvență de butoane pe o aplicație mobilă, Model 3 va folosi un semnal unic de bluetooth de la telefon pentru ca deschide mașina odată ce acesta se apropie de ea și ea va porni când șoferul este în interior.

Decizia de a renunța la vechea cheie Tesla care este încă folosită în cazul Model S și Model X este văzută ca o încercare de a reduce și mai mult costurile pentru producția Model 3 și de a reduce complexitatea oriunde este posibil.

http://www.teslarati.com/tesla-model-3-keycard-smartphone-access-via-bluetooth/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 75 = 81