Model Y de la Tesla va reprezenta o revoluție în producție

În timpul unei conferințe recente de presă, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a discutat pe larg despre planurile Tesla de a aduce Model Y, viitorul CUV al companiei, pe piață și a spus despre vehicul că atunci când se va lansa, în 2020, el va reprezenta o revoluție în domeniul producției.

Luna trecută un raport al Reuters despre care se susține că este bazat pe surse din lanțul logistic, preciza că Tesla urmărește să pornească producția de Model Y în luna noiembrie 2019. În timpul conferinței de presă a Tesla, Musk a negat raportul și a precizat în schimb că Tesla are ca obiectiv lansarea vehiculului în anul 2020.

CEO-ul a confirmat de asemenea că Tesla nu are planuri să producă Model Y la fabrica sa din Fremont iar în loc va anunța până la finalul anului o locație a unei noi fabrici. În plus, Musk a lăudat multă vreme arhitectura Model Y care este concepută pentru o producție simplă și rapidă, a pus acum paie pe foc spunând că modelul va reprezenta o revoluție în domeniul producției.

În luna februarie Musk a declarat că Tesla are planuri să dezvăluie producția lui Model Y în următoarele 3 până la 6 luni iar compania va începe să investească capital în program începând cu acest an. CEO-ul a confirmat de asemenea că investițiile au început deja, dar cheltuielile de capital ocazionate de Model Y sunt deocamdată la un nivel redus și nu vor deveni semnificative până anul viitor.

Anul trecut Musk a surprins pe toată lumea când a spus că Model Y va fi construit pe o nouă platformă începând cu anul 2020, pentru că toată lumea era deja obișnuită cu planurile anterioare, de a lansa vehiculul pe platforma lui Model 3 pentru a face intrarea pe piață mai rapidă.

https://electrek.co/2018/05/02/tesla-model-y-manufacturing-revolution-2020-elon-musk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 5