Modelul francez de a atrage dezvoltatori pentru smart city

În urmă cu trei ani, orașul francez Angers s-a angajat într-un program ambițios de a deveni un smart city, iar acum aceste eforturi primesc încă un impuls datorită unui parteneriat cu cel mai mare accelerator de startup-uri din Franța — NUMA.

NUMA, cu sediul la Paris, a anunțat că cel mai nou accelerator va avea sediul în Angers și se va concentra pe start-upuri din domeniul Internet of Things (IoT),

Programul este conceput pentru a atrage start-upuri din întreaga Europă pentru a valorifica ecosistemul IoT al orașului și producția electronică locală.

Noul accelerator a lansat primul său apel pentru aplicații pentru un program de cinci luni care începe în luna aprilie. Scopul este de a ajuta afacerile, începând de la prototip la producție, prin mentorat și parteneriate cu producătorii experimentați.

În același timp, NUMA Angers IoT face parte din strategia NUMA prin care se asigura că beneficiile economiei în creștere a țării în domeniul tehnologiei se extind dincolo de capitala. În cazul Angers, aceasta înseamnă atragerea și cultivarea start-upurilor care pot contribui la menținerea și revigorarea economiei regiunii, pe lângă crearea de locuri de muncă în domenii noi.

Întrucât guvernul a investit masiv în dezvoltarea etichetei și a ecosistemului France Tech, a subliniat și necesitatea de a dezvolta economia bazată pe tehnologie într-o țară puternic dominată de Paris. Speranța este că start-upurile vor aduce inovare și locuri de muncă în sectoare tradiționale.

Acceleratorul NUMA este conceput pentru a ajuta antreprenorii să treacă de la ideea de produs la crearea unei structuri de afaceri care să poată crește, precum și să planifice producția pe scară largă, colaborând cu parteneri locali de fabricație. Companii regionale precum Eolane și Lacroix fabrică electronice de zeci de ani.

Termenul limită de aplicare pentru prima fază este 21 februarie. Noul program va oferi acces la mașini industriale și parteneriate cu experți în domenii tehnice precum software, componente și logistică. În plus, vor exista îndrumări din partea altor antreprenori și investitori în IoT.

Cele opt start-upuri selectate pentru prima clasă vor primi o investiție de 80.000 de euro.

Pe scurt

NUMA Angers IoT oferă:

Un program de 5 luni pentru start-upuri europene cu prototip funcțional
80.000 euro pentru 4% din acțiuni
Acces la servicii în valoare de circa 700.000 de euro
Mentorat de la antreprenori și experți design, vânzări și marketing
O rețea de parteneri și furnizori locali pentru întregul proces de fabricație
Acceleratorul caută start-upuri din zona B2B, în industrii precum:

Societate/Educație
Sănătate
Agricultură și alimentație
Fabrici inteligente
Smart energy
Securitate/Transparență
Transport
Clădiri inteligente și infrastructură
Realitate virtuală și augmentată

https://angers-iot.numa.co

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =