Modelul piramidei oradene din primarie preluat si de spitalul din Zalau

120212192003722563
O sală de așteptare cu o arhitectură mai puțin obișnuită – o piramidă din sticlă și metal și un sistem inedit de ghidare a pacienților către cabinetele medicale, prin intermediul unor benzi colorate – a fost realizată la Spitalul Județean de Urgență Zalău în cadrul unui amplu proiect de reabilitare a Ambulatoriului de specialitate, finanțat de Consiliul Județean Sălaj.

Potrivit precizărilor făcute, de managerului unității spitalicești, Laurențiu Barna, proiectul, în valoare de circa opt milioane de lei, a inclus extinderea construcției existente în zona curții interioare, prin realizarea unei clădiri piramidale pe trei nivele, care comunică cu clădirea existentă prin intermediul unor pasarele, dar și reabilitarea integrală a vechii construcții.

Astfel, s-a realizat termoizolarea exterioară, înlocuirea tâmplăriei, modernizarea băilor existente, rampe de acces și amenajare grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilități, amplasarea unui lift și a unei platforme pentru accesul persoanelor cu dizabilități, redimensionare și înlocuire instalații electrice, sanitare, de încălzire și de ventilație și dotarea cu mobilier a holurilor și a zonelor de așteptare.

imageresize

“Extinderea și reabilitarea Ambulatoriului aduce mai multe beneficii, importante atât pentru pacienți, cât și pentru personalul Spitalului Județean. Cele peste 100.000 de consultații acordate anual, pentru diagnostic și tratament, se vor desfășura de acum în spații modernizate, extinse cu 300 de metri pătrați, în special în zona de așteptare, ce are o arhitectură deosebită — o structură piramidală de sticlă și metal pe trei nivele și un sistem inovativ de ghidare a pacienților. Toți cei care trec pragul spitalului, dar și medicii și personalul propriu vor avea parte de un confort sporit, datorită izolării exterioare a clădirii, înlocuirii tâmplăriei, sistemului de ventilație și modernizării băilor și grupurilor sanitare”, precizează, într-o postare pe Facebook, președintele Consiliului Județean Sălaj, Tiberiu Marc.

În zona de așteptare, pacienții vor fi ghidați către cabinete prin intermediul unui sistem bazat pe coduri de culori, cu benzi colorate de dirijare, bonuri de ordine și monitoare.

“Un total de 27 de cabinete medicale oferă condiții moderne de lucru pentru circa 100 de medici, registratori, angajați în diagnostic și tratament și personalul medical care lucrează în Ambulatoriu”, afirmă Tiberiu Marc.

Consiliul Județean a preluat încă din 2010 managementul spitalului, implementând ulterior un proiect european în valoare totală de 43 de milioane de lei pentru reabilitarea acestuia. De asemenea, în ultimii doi ani a fost achiziționată, din fonduri de la bugetul județului, aparatură medicală în valoare de aproape patru milioane de lei, printre care și un aparat de imagistică prin rezonanță magnetică — IRM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 37 = 45