Moduri de a spune NU negativităţii. Stabileste-ti obiective rezonabile. Schimbă ’’problemele’’ in ’’provocări’’

Negating Negativity 

Cele mai bune sfaturi pentru reducerea negativității primite de la psihologi, antrenori si autori sunt urmatoarele:

Stabileste-ti obiective rezonabile. “O mulțime de oameni care vad partea negativa a lucrurilor, au tendința de a renunta, deoarece si-au stabilit obiective uriașe, intimidându-i, si care sunt dificil de atins”, spune Lavinia Lumezanu, un director de marketing și formator de conducere. Deci, în loc de a spune: “Am de gând să scriu o carte în acest an!” incepe cu un obiectiv mai mic. Satisfacția în atingerea acestor obiective mai mici vă va motiva pentru a ajunge la următorul.

Schimbă ’’problemele’’ in ’’provocări’’. Desi poate parea semantic simplu, cuvintele pe care le utilizezi în fiecare zi, în gandurile tale pot avea un efect real asupra atitudinii tale.

Reintializează răspunsul gresit. Oamenii care sunt in mod natural negativi tind să folosească ‚’’nu’’ drept prim răspuns la idei și experiențe noi, spune Louise Lynette, un terapeut neurofeedback.

Fii un gânditor critic, nu o persoană critică.

Trezeste-te cu buna dispozitie. Când te trezesti, este ușor să începi să te gândesti că toate lucrurile pe care trebuie să le realizezi in acea zi sau sa te plângi de modul în care te-a ținut copiii treaz toată noaptea.

Stai departe de veștile proaste. Nimeni nu iti sugerează să trăiești într-o gaură sau să pretinzi că cearta și tragedia nu există, dar dacă poti construi o anumită lume fara vesti proaste, nu este nimic rau.

http://www.success.com/article/9-ways-to-say-no-to-negativity

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 54