Putem consuma cu o ceașcă mai puțin de cafea. Da, este adevărat. Cafeina din cafeaua consumată zilnic blochează anumiți receptori din creier care nu mai pot primi adenozină, un neurotransmițător care provoacă oboseală.
Chiar dacă cafeina împiedică creierul să primească adenozină, aceasta nu oprește corpul din producerea ei, spune Niket Sonpal, un profesor asistent la Touro College of Osteopathic Medicine din New York. Deci odată ce cafeina își pierde efectul, este acumularea de adenozină care ne face să ne prăbușim (și să dorim mai multă cafeină), ceea ce creează un cerc vicios în care rămânem treptat fără energie.
Pentru a ne pune pe picioare din nou, încercați să consumați doze mai mici de cafea și răspândirea lor pe parcursul zilei astfel încât să nu le consumați prea brusc (ultima doză trebuie consumată la începutul după-amiezii pentru a îmbunătăți calitatea somnului, spune Sonpal). Această schimbare subtilă poate ajuta la reducerea aportului fără a avea senzația de lipsă în timp ce se reduce și probabilitatea de a ne prăbuși.
Mai multă mișcare înseamnă o circulație mai bună a sângelui, care reduce cantitatea de efort pe care corpul trebuie să o depună pentru a păstra sistemul într-o stare bună de funcționare. Prin adăugarea unui număr de 250 de pași la media zilnică ne putem antrena mușchii, sistemul energetic și mintea pentru a deveni mai eficiente, spune Menachem Brodie, un psiholog sportiv și antrenor personal la Human Vortex Training.
Pe măsură ce performanța cardio-respiratorie se îmbunătățește (timpul cât putem face exerciții fizice până ce obosim) ne vom trezi că ni se pare mai ușor să trecem peste o zi, spune Brodie. Vom trece mai ușor peste apelurile telefonice, peste munca extenuantă din birou și vom urca scările cu ușurință între diferite ședințe.
https://www.huffingtonpost.com/entry/ways-to-boost-energy_us_5b576da1e4b0de86f4913530