Moduri de îmbunătățire a energiei, în afară de cafea – Partea IV

Imagini pentru writing in notebook

Dacă suntem deshidratați, tensiunea sangvină scade, ritmul cardiac crește iar fluxul de sânge către creier încetinește, toate aceste lucruri ne fac să ne simțim mai obosiți. Trebuie să ne asigurăm că avem un aport suficient de H2O, pentru că altfel organismul va avea mai mult de lucru pentru a funcționa normal.

Trebuie să fim atenți la culoarea urinei în timpul pauzelor de mers la toaletă, aceasta trebuie să fie un galben pal pentru a ne asigura că suntem hidratați corespunzător. Iar dacă are o culoare mai închisă de atât, trebuie să luăm cu asalt dozatorul de apă.

Creierele noastre sunt precum buretele pentru evenimentele nefericite și este ca și teflonul pentru cele bune, spune Elizabeth Cohen, un psiholog clinic cu sediul la New York. Acest lucru se datorează faptului că era în avantajul nostru evolutiv să reținem ceea ce ne-a făcut să ne doară, în timp ce momentele de bucurie erau mai puțin esențiale pentru supraviețuire.

În zilele noastre nu mai este cazul, dacă ne concentrăm în mod perpetual asupra a ceea ce a mers prost (iar dacă ne îngrijorăm cu privire la ceea ce poate merge rău) ne face corpul să elibereze mai mulți hormoni de stres mai frecvent, ceea ce organismele noastre nu sunt construite să facă, explică Cohen. Rezultatul este epuizarea.

Păstrați ceva timp pentru a reflecta asupra celor pozitive prin notarea a trei lucruri care au mers bine de-a lungul zilei sau doar articole pentru care suntem recunoscători. Acest exercițiu poate elibera mintea și poate oferi echilibru între ceea ce merge bine în viață și poate stopa producția hormonilor de stres în timp ce ne ajută cu păstrarea rezervelor de energie.

https://www.huffingtonpost.com/entry/ways-to-boost-energy_us_5b576da1e4b0de86f4913530

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 39 = 44