Moduri serioase de a ucide moralul

AAEAAQAAAAAAAAQrAAAAJDYxZjU0OTQ2LTI2ZTUtNDk5NS1iY2FlLWZhOTY3MDU0ZGYyMw

Ce te face fericit la locul de muncă? Poate ai un sef extraordinar, care îţi oferă libertatea de a fi creativ, te răsplătește pentru munca ta, și te ajută să îţi atingi obiectivele privind cariera. Este destul de incredibil cât de des auzi managerii plângându-se că cei mai buni angajati ai lor pleacă, insă sunt si lucruri la fel de costisitoare și care crează probleme la fel de mari precum demisionarea angajatilor buni.

Cu toate acestea, managerii tind să dea vina pentru probleme in cifra de afaceri pe absolut oricine, in timp ce ignoră miezul problemei: oamenii nu părăsesc locurile de muncă, ei părăsesc managerii.

Managementul defectuos nu face nici o discriminare bazată pe salariu sau ierarhizare.Cu cât este mai exigentă munca, cu atat ai mai puțin control asupra ceea ce faci, şi este mult mai probabil să ai de suferit. Un studiu efectuat de American Psychological Association a constatat ca persoanele a caror munca indeplineste ambele aceste criterii sunt mai susceptibile de a experimenta epuizare, insomnie, anxietate si depresie.

Lucrul trist este că această suferință poate fi evitată cu ușurință. Tot ceea ce se cere este o nouă perspectivă și un efort suplimentar din partea managerului de a oferi angajaților autonomie și a le face munca mai puțin exigentă. Pentru a ajunge acolo, managerii trebuie să înțeleagă ceea ce fac pentru a ucide moralul. Următoarele practici sunt cele mai grave, iar acestea trebuie eliminate, dacă doresti să păstrezi angajații buni.

Surmenajul. Nimic nu îndepărtează mai mult angajații buni decât surmenajul. Pentru angajatii buni, surmenajul are o valoare distructivă, deoarece îi face să se simtă ca și în cazul în care sunt pedepsiți pentru performanța lor mare. Surmenarea angajaților este, de asemenea, contraproductivă. Noi cercetări de la Stanford au aratat ca productivitatea pe oră scade brusc atunci când săptămâna de lucru este mai mare de 50 de ore. În cazul în care managerii încep să crească pur și simplu, volumul de muncă, deoarece oamenii sunt talentați, fără a schimba un lucru, acești angajați vor căuta un alt loc de muncă, care le dă ceea ce merită.

Menţinerea oamenilor în loc. Acest lucru se întâmplă atunci când managerii sacrifica posibilitatea ta de promovare pentru interesul lor. Dacă te afli în căutare de noi oportunităţi pentru dezvoltarea carierei tale, iar șeful tău nu iti ofera o astfel de posibilitate, entuziasmul este obligat sa scada. Stergand oportunitățile de avansare este un criminal serios al moralului.

Invinuirea angajatilor. Un sef care este prea mândru să recunoască o greșeală sau care singularizează persoane în fața grupului creează o cultură plină de frică și anxietate. În loc de a arata cu degetul atunci când ceva nu merge bine, manageri buni lucreaza in colaborare cu echipa, concentrandu-se pe soluții. Ei sunt dispuși să accepte responsabilitatea pentru greșelile făcute sub conducerea lor.

Amenințări frecvente de concediere. Unii manageri folosesc amenințări de concediere pentru a vă menține în linie și a obţine performanțe mai bune. Acesta este un mod leneș și pe termen scurt de motivare a oamenilor. Oameni care se simt de unică folosință caută rapid un alt loc de muncă unde vor fi evaluaţi și vor primi respectul pe care îl merită.

Nu permit oamenilor să îşi urmeze pasiunile. Angajații talentați sunt pasionați. Furnizarea de oportunități pentru ei să îşi urmeze pasiunile îmbunătățește productivitatea și satisfacția la locurile de muncă, dar mulți manageri doresc ca oamenii să lucreze într-o cutie mică. Acești manageri se tem că productivitatea va scădea în cazul în care lăsa oamenii să se extindă și să se concentreze in urmărirea pasiunilor lor. Această teamă este neîntemeiată.

https://www.linkedin.com/pulse/great-ways-kill-morale-dr-travis-bradberry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 1 =