Moduri uşoare (și gustoase!) de a mânca sănătos

eathealthy

Spunem tot timpul, că vrem să mâncăm sănătos. Dar se întâmplă rar, iar atunci când o facem, este greu să ne mentinem in linie. Pentru că un burger si cartofi prajiti de la fastfood sau o mare pizza cu pepperoni (cu brânză, desigur) va fi întotdeauna mai convenabil decât prepararea unei mese sănătoase gătită acasă. Mancatul sanatos nu trebuie sa fie un chin sau sa risipească multa energie, urmatoarele sunt cateva sfaturi care te vor ajuta sa alegi modurile de a manca sanatos.

1.Scoate din alimentatie sarea și untul.

Există diferite moduri în care puteți adăuga aromele necesare alimentelor, fără a fi nevoie să adăugați o tona de grăsime, zahăr sau de sare. Dacă te confrunti cu o lovitură de sănătate, invata cum să traiesti cu arome si calorii scăzute, cu aditivi, cum ar fi citrice, iperite și acizi, sau diferite tipuri de oțeturi sau hrean .

  1. Caută opțiuni.

Ţine cont de substituțiile sanatoase pe care le poti face. Dacă ai poftă de ceva crocant, în loc să mergi direct la chips-uri, poti face un pas în direcția cea bună, cu o opțiune de ceva copt. Sau poti merge tot drumul în direcția corectă și optezi pentru morcovi cu branza de vaci sau Humus cu proteine și un pic de grăsime care te va ajuta sa menții plin și iti va da o senzatie de satisfăcut.

  1. Profită de timpul tau.

Dacă într-adevăr esti limitat de timp, fa o exceptie si duminica după-amiază pune doi pui de rotiserie în cuptor. Mânca unul la cina și pastrează restul pentru săptămâna ce va urma. Asigura-te ca maximizezi într-adevăr [timpul].

  1. Nu mânca singur.

Chiar dacă te duci la cel mai bun restaurant, aș susține întotdeauna că o masă mare gătită acasă este de o mie de ori mai buna decât orice restaurant faimos, deoarece a fost făcută cu dragoste, a fost făcută pentru tine, a fost făcută de cineva care te iubeşte.

http://www.success.com/article/6-easy-and-tasty-ways-to-eat-healthy

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =