Moia ar trebui să schimbe traficul urban

Compania Moia, subsidiară a concernului Volkswagen, a dezvoltat un nou vehicul de transport în fix zece luni – “der Bulli” ar urma să fie o combinație între autobuz și taxi, destinat unui serviciu de Shuttle.

Subsidiara Volkswagen pe nume Moia și-a lansat primul vehicul, rezultat al unui concept avangardist, cu obiectivul de a sdeservi unui serviciu de carpooling. La conferința TechCrunch Disrupt de la Berlin, directorul Moia, Ole Harms, a prezentat un minibus complet electric, care oferă loc pentru până la șase pasageri.

Vehiculul a fost planificat, dezvoltat și construit într-o perioadă relativ scurtă de timp, de doar zece luni, de către inginerii din divizia Volkswagen pentru vehicule utilitare și cei de la Volkswagen Osnabrück. Potrivit datelor existente, va avea o autonomie de peste 300 de kilometri și poate ajunge la 80% capacitate după un timp de încărcare de 30 de minute.

Vehiculul de tip Shuttle este o parte dintr-o strategie de mobilitate mult mai cuprinzătoare a subsidiarei Volkswagen. Cuprinzătorul concept Ride-Pooling, formare de carpool-uri sunt concepute pentru a decongestiona traficul din orașele mari. Din anul 2018 compania este pregătită să facă pasul către piața internațională și să își atingă până în 2025 obiectivul de a elibera orașele europene și americane de traficul aglomerat de astăzi, spune Harms. Volkswagen ia în considerare și faptul că printre vehiculele înlocuite se numără și vehicule din concernul VW, spune directorul de strategie, Thomas Sedran.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Moia-soll-Stadtverkehr-umkrempeln-article20166250.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 + = 39