Moia vrea să producă navete electrice

Noua marcă de inovație digitală din cadrul concernului Volkswagen, pe nume Moia, vrea ca de anul viitor să ofere servicii de Shuttle-on-Demand la Hamburg. Locuitorii vor putea comanda navetele prin intermediul unei aplicații, să verifice rute, ore de plecare sau ore de sosire.

Noua subsidiară a Volkswagen, Moia, ofertant de servicii de mobilitate, vrea ca de anul viitor să ofere la Hamburg taxiuri electrice pe care clienții le pot comanda prin intermediul unei aplicații pe smartphone.

Prețurile sunt situate între prețul unui bilet pentru traficul public de persoane și prețul unei călătorii cu taxi-ul, spune directorul Moia, Ole Harms, pentru “Tagesspiegel”. Taxi-urile vor fi utilizate într-un sistem comun și vor fi echipate cu tehnologii digitale de ultimă generație, fiind conduse cu ajutorul algoritmilor. Rutele, precum și orele plecărilor și sosirilor, vor fi calculate individual.

Prin acest serviciu, călătoriile simple în mașini personale vor fi înlocuite, pentru că într-o astfel de navetă pot să urce mai mulți pasageri care călătoresc în aceeași direcție. De asemenea, taxi-urile comune ajută la eliminarea blocajelor din trafic.

„2017 este pentru noi anul pregătirilor”, spune Harms pentru ziar. 2018 va reprezenta anul în care se va da startul proiectului. Moia va încheia în curând o colaborare cu gara din Hamburg, iar după o fază de test vor fi puse în circulație 200 de automobile electrice.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-Tochter-Moia-plant-E-Shuttles-article19905756.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − 27 =