Moneda chineză va primi statutul de rezervă la FMI

_83224886_78408461

Fondul Monetar Internațional (FMI) este de așteptat să anunțe,  că moneda Chinei, yuanul, se va alătura grupului de valute internaționale de rezervă. Doar dolarul american, euro, yenul Japonez și lira sterlină fac parte in prezent din fodul de rezervă al FMI. La începutul acestei luni, şeful FMI, Christine Lagarde a susținut includerea yuanului. Dacă decizia va fi luată, conform expertilor, yenul se va alătura fondului de anul viitor.

China este a doua cea mare economie din lume, după Statelor Unite, și a cerut ca moneda sa să devenă o monedă de rezervă încă de anul trecut. Preocupările legate de faptul că Beijing a păstrat yuanul la un nivel artificial de scăzut pentru a ajuta exportatorii este unul dintre motivele pentru care moneda nu a reușit anterior să îndeplinească criteriile de valute de rezervă stabilite de FMI.

Cu toate acestea, oficialii chinezi au un făcut un efort concertat pentru a construi sprijin în includerea yuanului, iar un raport recent al FMI a aprobat personal o astfel de miscare. Inițial, includerea monedei ar fi în mare măsură un gest simbolic, au declarat analistii.

http://www.bbc.com/news/business-34957580

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 6