Montarea placutelor cu numar pe cladiri este obligatorie pana la 31 iulie, dupa care vor fi aplicate sanctiuni

123 albastru

Consilierii Locali au aprobat in cadrul sedintei de consiliu, montarea numerelor administrative pe imobilele din Municipiul Oradea, care va fi obligatorie, la initiativa Institutiei Arhitectului Sef.

Astfel, în urma hotărârii Consiliului Local, până în data de 31.07.2017 cetatenii au timp sa isi monteze placutele care vor fi obligatorii, sau sa le ilocuiasca pe cele deteriorate, iar după această dată se vor aplica sancțiuni. Pentru plăcuțe nemontate se va da o amendă contravențională de la 200 la 400 lei, iar pentru fapta de a nu avea montat numărul apartamentului într-o casă colectivă amenda poate fi de 100 lei.

Conform hotărârii, numărul administrativ poate fi aplicat sub forma de plăcuță sau cifre și litere în relief. Dimensiunile, forma geometrică și conținutul plăcuțelor, respectiv dimensiunea cifrelor și literelor sunt stabilite în hotărâre. Această propunere s-a întocmit ca urmare a constatărilor efectuate în teren de către angajații Instituției Arhitectului Șef cu privire la lipsa adreselor administrative pentru unele imobile. Lipsa acestor placute ingreuneaza livrarea corespondenței sau a mărfurilor, dar si buna desfășurare a activității Serviciului Public Județean de ambulanță Bihor, respectiv ISU Bihor, printre altele.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 31 =