Moody’s avertizează șeicii petrolului

OElplattform

Vremurile în care țările din Golf se puteau scălda în petrodolari au trecut. Datorită prețurilor reduse la petrol, trezoreriile sunt acum goale. Iar acest lucru atrage atenția auditorilor. Presiunea crește asupra producătorilor de petrol pentru stabilizarea prețului acestuia.

Auditorii de la Moody’s amenință Arabia Saudită și alte țări din golf cu o reducere a calificativelor de bonitate. Chiar și pentru Emiratele Arabe Unite, Kuwait sau Qatar experții scad perspectivele la negativ. Motivul este în principal scăderea prețului la petrol și în consecință reducerile masive a veniturilor producătorilor de petrol.

Experții în rating vor acum să vadă dacă statele din Golf pot să își reducă dependența de petrol. Obligațiunile statului insular Bahrain din Golful Persic au primit deja din partea acestei agenții calificativul de “junk”. Aceasta a redus nota pentru bondurile statului Bahrain la “Ba1”.

Același rating l-a primit și Rusia. Al doilea cel mai mare producător de petrol din lume este amenințat cu o reducere suplimentară a ratingului. Guvernul rus lucrează, după spusele ministrului de finanțe, Anton Siluanov, la oprirea scăderii prețurilor la petrol în planurile bugetare pe termen mediu.

La mijlocul lunii februarie agenția de rating Standard & Poor`s (S&P) a redus de asemenea ratingul țărilor producătoare pe petrol.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Moodys-warnt-Oel-Scheichs-article17151296.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 31 = 34