Moody’s privește China cu scepticism

China transformă economia sa într-un spectacol de putere. Experții de la Moody’s estimează că în toate domeniile urmărite există restanțe și decid să retrogradeze treptat țara. Pentru guvern acest lucru este inexplicabil.

Agenția de rating Moody’s a redus calificativele asupra economiei chineze. Aceasta este prima reducere a țării din anul 1989 și până în prezent. Ratingul a fost redus de la Aa3 la A1, a anunțat Moody’s. Astfel că nota acordată Chinei se află cu patru nivele sub nota maximă. Perspectiva a fost schimbată din negativă în pozitivă. Moody’s a redus la începutul lunii martie perspectiva pentru bonitatea Chinei și astfel a pregătit terenul pentru o reducere a calificativului. China are același nivel de bonitate precum Japonia, Israel sau Arabia Saudită.

Guvernul de la Beijing a criticat decizia. Agenția a supraestimat dificultățile pe care economia chineză trebuie să le înfrunte și a subestimat capacitatea de reformă a guvernului comunist. Estimările se bazează de asemenea pe o metodă necorespunzătoare. Conjunctura devine stabilă și crește relativ rapid. Riscurile de îndatorare pentru anii 2018-2020 nu se vor deosebi semnificativ de cele din 2016.

În special situația datoriilor din țară a atras atenția analiștilor. Aici există o mare probabilitate pentru o creștere semnificativă în toate ramurile economiei. Chiar și presiunile asupra bugetului de stat vor crește. Chiar și dacă progresul reformelor se va modifica odată cu trecerea timpului, acest lucru nu va împiedica creșterea gradului de îndatorare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Moody-s-sieht-China-skeptischer-article19857347.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − 67 =