Moody`s reduce bonitatea Marii Britanii

Marea Britanie mai este încă membru al Uniunii Europene, dar nu pentru multă vreme, iar consecințele economice a despărțirii de aceasta sunt deja resimțite. Agenția americană de rating Moody`s, își ajustează evaluările.

La doar câteva ore după discursul Theresei May, Moody`s a redus bonitatea Marii Britanii. Ratingul a fost ajustat de la “Aa1” la ”Aa2”, a anunțat vineri seara agenția americană de rating. Ca și motiv agenția a menționat faptul că perspectivele pentru sistemul finanțelor publice se va înrăutăți considerabil prin procesul Brexit. Pe viitor ei se așteaptă ca nivelul datoriilor să crească și de asemenea discutabil este succesul eforturilor de consolidare. Aceste probleme sunt, de asemenea, amplificate de o încetinire a creșterii economice pe termen mediu, ca urmare a încetării relațiilor cu mulți parteneri din uniune.

Perspectiva ratingului este în general stabilă, se mai precizează în raportul agenției. Acest lucru înseamnă că ratingul nu este amenințat de o retrogradare suplimentară pe termen scurt. Chiar și după această reducere a ratingului, Marea Britanie continuă să fie o țară recomandată pentru siguranța investițiilor. Guvernul britanic a explicat că evaluările agenției Moody`s se bazează pe date învechite.

La doar câteva ore înaintea retrogradării, premierul Theresa May a ținut un discurs foarte elocvent în orașul italian Florența cu privire la procesul ieșirii din Uniunea Europeană. Investitorii de pe piețele financiare s-au arătat în final dezamăgiți, pentru că evenimentul organizat de May nu a adus informații noi. Lira sterlină a pierdut însă din valoare după discurs, urmând apoi o scădere de circa jumătate de procent după retrogradarea ratingului. A atins între timp valoarea de 1,3451 dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Moody-s-stuft-britische-Bonitaet-herab-article20048538.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − = 12