Moody`s reduce perspectiva Chinei

imago-st-0827-19240007-65556729

Cea mai slabă creștere economică din China din anul 1991 și până în prezent atrage atenția agențiilor de rating. Moody`s reduce evaluarea bonității țării la negativă. Pe lângă o povară mai mare asupra bugetului național, agenția raportează și o reducere a rezervelor de valute străine.

Agenția de rating Moody`s are o privire mai pesimistă asupra Chinei. Aceasta a redus perspectiva asupra evaluării bonității de la stabilă la negativă și astfel a crescut provocările cu care se confruntă China.

Republica Populară a cunoscut anul trecut cea mai slabă creștere economică din ultimii 25 de ani. Agenția de rating a motivat perspectiva negativă printre altele prin creșterea masivă a datoriilor chineze și reducerea rezervelor de valută străină.

În același timp Moody`s a confirmat bonitatea pe termen lung a Chinei, cu Aa3, al patrulea cel mai bun calificativ posibil. Rezervele Chinei sunt încă generoase, spun cei de la agenție. China poate fi retrogradată de la nivelul actual al bonității dacă se va observa o încetinire a ritmului de adoptare a reformelor de care țara are nevoie pentru a păstra o creștere economică sănătoasă și pentru a proteja bugetul de stat.

Moody`s observă o creștere semnificativă a îndatorării, care s-a ridicat până la finalul anului 2015 la nivelul de 40,6% din produsul intern brut, de la un nivel de 32,5% în anul 2012. Agenția se așteaptă ca până în anul 2017 nivelul datoriei să se ridice la 43%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Moodys-senkt-China-Ausblick-article17120486.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 24