Moody`s reduce ratingul Arabiei Saudite

20c9db8c9bde1a63676476b8d09cd91e

Prețul în scădere la petrol pune o presiune mare pe economia Arabiei Saudite. Țara se descurcă greu în identificarea de surse alternative de venit. Agenția americană de rating Moody`s nu reduce însă perspectivele.

Experții în bonitate de la Moody`s au redus ratingul Arabiei Saudite datorită scăderii masive a prețului la petrol. Obligațiunile țării au fost reduse ca rating de la “Aa3” la “A1”. Regatul nu și-a redus suficient de mult în ultima vreme dependența de prețul petrolului, motivează cei de la Moody`s decizia. De aceea țara nu este suficient de bine pregătită în fața unor crize viitoare. Creșterea economică nu s-a dezvoltat suficient de rapid, iar datoriile cresc continuu și simțitor. Perspectiva este însă stabilă, consideră americanii, deci țara nu trebuie să se teamă, cel puțin deocamdată, de o nouă reducere a notelor.

Moody`s este ultima din cele trei mari agenții de rating care reduc notele regatului arab. Deja din luna februarie agenția Standard & Poor`s a emis un avertisment și a evaluat bonitatea țării la “A-”. Fitch i-a urmat în luna aprilie cu o decizie similară și a redus ratingul său la “AA-”.

Notele pentru alte țări producătoare de petrol precum Qatar sau Emiratele Arabe Unite au fost reconfirmate de Moody`s. Cu toate acestea, perspectiva este negativă, aceste țări fiind amenințate de o nouă retrogradare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Moodys-stuft-Saudi-Arabien-herab-article17695486.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − 44 =