Moody`s retrogradează Austria

29923934

Economia austriacă este tot mai slabă în ultimii ani și nimic nu pare să se schimbe în viitorul apropiat, consideră cei de la Moody`s. Agenția de rating reduce calificativul “Aaa” pentru țara din Alpi.

Agenția de rating Moody`s a retrogradat bonitatea de top a Austriei datorită așteptărilor economice slabe. Agenția americană a redus vineri seara evaluarea bonității țării cu o treaptă, până la “Aa1”. Deja din luna octombrie 2015 agenția a amenințat țara cu pierderea calificativului de top, “Aaa”. Perspectiva a fost modificată de la “negativ” la “stabil” pentru că alte riscuri de retrogradare sunt reduse, consideră agenția cel puțin pentru moment.

Decisive pentru retrogradare au fost așteptările economice pe termen mediu. În perspectiva creșterii economice slabe, este dificil ca nivelul ridicat al datoriilor să fie redus semnificativ și sustenabil într-o perioadă relativ medie de timp.

Economia Austriei nu a crescut deloc între anii 2012 și 2015. Ca și obstacole ale creșterii au fost identificate povara fiscală mare asupra angajaților, o cotă relativ redusă de angajare a femeilor și a persoanelor în vârstă, la care se mai adaugă productivitatea scăzută.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Moodys-stuft-Oesterreich-herab-article18040906.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =