Moody’s retrogradează Deutsche Bank

694b4cde59a574981cc1e05f780fadf1

Deutsche Bank se regăsește acum cu două nivele mai sus față de calificativul “junk”. Agenția de rating Moody’s a redus din nou bonitatea instituției financiare. Noul director executiv este pe drumul cel bun, dar nu produce schimbări în bine suficient de rapid.

Agenția de rating Moody’s a redus bonitatea Deutsche Bank pentru a doua oară în acest an. Evaluarea pentru datoriile prioritare și negarantate este încă cu două nivele peste nivelul de “junk”, la nivelul “Baa2”, anunță cei de la Moody’s. Agenția motivează noua reducere printr-un mediu economic slab.

Noua echipa de conducere a instituției implementează totul într-un mod foarte disciplinat, spune analistul Moody’s, Peter Nerby. Dar curentul potrivnic a devenit tot mai puternic, iar acest lucru reduce din flexibilitatea operațională. Reducerea apare după ce Moody’s a anunțat în luna martie o revizuire a notelor. Perspectiva ratingului este acum stabilă.

Notele de bonitate pentru depozitele pe termen lung și pentru bancă ca și contrapartidă au fost de asemenea reduse cu un nivel, la “A3” de la “A2”. Directorul financiar al institu’iei Marcus Schenck a declarat că toate ratingurile relevante rămân la nivel de investiție. Iar acolo unde este cel mai important pentru clienții băncii, adică la depozite și ratingul contrpartidă, notele rămân din cea mai înaltă clasă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Moodys-stuft-Deutsche-Bank-herunter-article17760696.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 + = 42