Morgan Stanley planifică comback-ul obligațiunilor

RTR4M6RJ

Morgan Stanley planifică comback-ul obligațiunilor

De la criza financiară banca americană Morgan Stanley s-a micșorat sănătos. Iar ca victime au căzut și ramuri individuale de afaceri. Dar acum instituția vrea și ceva înapoi. Nu toți sunt încântați.

Timp de ani de zile Morgan Stanley și-a subțiat ramurile comerciale și s-a concentrat pe afaceri mai stabile. Dar acum banca americană vrea să tranzacționeze titluri cu venit fix, după ce acolo au pierdut miliarde în timpul crizei financiare și a suferit de asemenea de pe urma proastei sincronizări.

Mai multe acțiuni în acest segment în care sunt tranzacționate acțiuni, swap-uri, devize, monede și alte titluri de creanță, iar președintele și CEO-ul instituției, James Gorman, consideră că aceste instrumente vor ajuta la atingerea obiectivelor. Strategia poate să îi facă suspecți pe analiști și investitori, care s-au alăturat băncii în ideea că aceasta își va câștiga banii din activități mai puțin riscante.

De la prăbușirea Morgan Stanley în anul 2008 instituția s-a depărtat semnificativ de cel mai mare concurent Goldman Sachs. În timp ce Goldman a rămas fidelă investițiilor financiare adesea volatile, Morgan Stanley s-a implicat mai puternic în gestionarea activelor. Supraveghetorul și acționarii aplaudă acest pas: Cursul acțiunilor de la Morgan Stanley s-a dezvoltat mai bine decât Goldman în ultimii ani în ciuda rentabilității inferioare.

http://www.teleboerse.de/anleihen/Morgan-Stanley-plant-Anleihen-Comback-article15411091.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 42