Morgan Stanley trebuie să plătească 3,2 miliarde de dolari autorităţilor americane

_88223820_gettyimages-88373574

Morgan Stanley va plăti 3,2 miliarde de dolari autorităților americane pentru a rezolva acuzaţiile de înşelătorie a investitorilor cu privire la riscul vânzării obligațiunilor ipotecare inainte de criza financiară. În 2015 a fost anuntat un acord tentant, care prevedea plata a 2,6 miliarde de dolari, dar autoritățile din New York au cerut creşterea acestei sume. Morgan Stanley a recunoscut că a interpretat greșit calitatea obligațiunilor ipotecare.

Banca a mai anuntat ca a pus deoparte fonduri pentru soluționarea problemei. Procurorul general din New York, a declarat că 550 milioane de dolari vor fi alocaţi la New York. Solutionarea problemei a costat mult mai putin banca Morgan Stanley, în comparatie cu Bank of America care s-a confruntat cu aceeasi problema si a trebuit să plătească 16.65 miliarde de dolari.

Diferenta se datorează faptului că Morgan Stanley nu a emis ipoteci originale în sine, ci a achiziționat credite pentru locuințe de la alte bănci și le-a ambalat împreună pentru a le vinde ca obligațiuni investitorilor.

http://www.bbc.com/news/business-35553713

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 45