Moscova critică ratingul de junk

2015-01-27T074630Z-1742866471-GM1EB1R173901-RTRMADP-3-RUSSIA-ECONOMY

Moscova critică ratingul de junk

Rusia trebuie să se lupte cu scăderea prețului la petrol, iar acum și cu ratingul de JUNK. În afară de asta, UE urmărește să aspreasă sancțiunile pentru conflictul ucrainian. Moscova simte o conspirație.

La forumul economic internațional de la Davos de acum câteva zile lumea era încă aproape în regulă. Vice premierul rus Igor Suvalov a spus în fața reprezentanților economici din întreaga lume că nu este cazul să se cadă într-un pesimism general. Dar este dificil pentru el. Pentru că prima din cele trei mari agenții de rating, Stanrdard & Poors a respectat anunțul din luna decembrie și a retrogradat ratingul Rusiei. Perspectiva va fi de acum încolo negativă, o lovitură grea pentru economia deja slăbită.

Protestul din partea Moscovei a venit prompt. Decizia S&P ar fi venit ca ordin direct de la Washington, spune vice-ministrul de externe Vassili Nebensia pentru agenția de știri RIA Novosti. Pentru el decizia nu a fost o surpriză. Rusia se confruntă cu acțiuni coordonate împotriva economiei sale. Aceste decizii aparțin războiului sancțiunilor care e oficial sau mai puțin oficial dus împotriva țării sale.

Ministrul rus de finanțe Anton Siluanov a vorbit despre o hotărâre excesiv de pesimistă. Agenția de rating nu a apreciat în nici un fel fostul program de criză al țării, reformele extensive de structură sau măsurile de austeritate. Chiar și purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov a numit acțiunea ca fiind comandată politic. Companiile serioase nu se vor lăsa influențate de astfel de ratinguri, care nu reflectă starea reală a lucrurilor, a mai spus acesta pentru agenția de știri RIA Novosti.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Moskau-wittert-Verschwoerung-Koordinierte-Aktionen-des-Westens-article14402342.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =