Motivul real pentru care călătoriile te fac mai fericit

Cuvântul cheie este planificarea, pentru că noi știm ca vacantele ne fac fericiți, dar cercetările au arătat ca de fapt portiunea in care ne planificam vacantele ne oferă mai multă bucurie decât călătoria în sine sau timpul în urma călătoriei. De fapt, cercetatorii au descoperit ca, “efectul de anticipare a concediului a impulsionat fericirea, timp de opt săptămâni.”

Iată câteva sfaturi pentru planificare, astfel încât să poti găsi echilibrul perfect și sa obtii maximum din următoarea vacanță: înainte, pe durata acesteia și după:

1. Savureaza neașteptatul.
Multi dintre noi avem tendinta sa exageram cu planificarile si incepem sa ne interesem de cele mai mici detalii care am putea sa le descoperim pe parcursul calatoriei noastre. Invata sa observi cât de frumos poate fi sa explorezi un oraș nou a doua zi, fără nici un plan. Poti descoperi locuri care s-ar putea să nu le gasesti in cercetarile tale sau adevărata cultură a orașului.

2. Relaxare, relaxare, relaxare.
Prin acelasi studiu de cercetare menționat mai sus, s-a descoperit că nivelul de fericire al oamenilor cu experienta post-concediu depinde de cât de mult s-au relaxat pe timpul acestuia. Nu au existat emoții ridicate dupa călătorie în cazul în care persoanele au descris călătoria lor ca fiind “neutra”, “stresanta” sau chiar “relaxanta”. Cei care au spus ca excursia a fost “foarte relaxanta” au experimentat cea mai mare bucurie dupa ce s-a incheiat vacanta. Chiar dacă te afli într-un oraș interesant nou cum ar fi Roma sau Bangkok, aminteste-ti să te relaxezi.

3. Fa unele cercetari asupra restaurantelor
Nu e nimic mai rău decât sa te afli într-un oraș nou și sa stai o ora pe telefonul mobil pentru a gasi un restaurant unde sa cinezi. Cu toate că prea multa planificare iti provoaca stres, un pic poate fi buna. Fa câteva rezervări pentru cină sau găseste câteva locuri pe care doresti să le încerci, astfel încât să nu pierzi timpul stând pe telefon în camera de hotel.

4. Opteaza pentru câteva mici excursii pe an, în loc de una mare.

Mai multe studii au arătat ca durata unei călătorii nu contează cu adevărat în ceea ce privește fericirea dobândită; călătoriile mai lungi nu sunt neapărat mai bune. Acest lucru, combinat cu faptul că vom obține cea mai mare bucurie din planificarea călătoriilor, rezulta ca două sau trei excursii mici pe an ar putea fi de fapt mai benefice.

5. Pune aparatul de fotografiat jos.
Cu toate că este bine sa ai amintiri, sunt momente care nu au nevoie sa fie fotografie. Nu ai nevoie de o imagine cu portia de fructe de mare sau picioarele în nisip.

7. Impacheteaza cu înțelepciune.
Desi pentru femei pare greu, asta nu înseamnă că nu sunt trucuri mici pe care le poti utiliza pentru a împacheta mai inteligent. Încearca să pui țesături ușoare, care sunt ușor de purtat, precum și pantofi versatili si pantofi sport, etc. Nu e nimic mai rău decât sa cari dupa tine 50 de kg de bagaj intr-un oras nou incercand sa gasesti cazare.

8. Păstreaza-ti moralul ridicat odată ce ai ajuns din nou la viata reala.
Un truc ar putea fi sa te intorci la domiciliu cu o zi sau două înainte de a merge înapoi la locul de muncă. Având o zi pentru a finaliza toate comisioanele înainte de a reveni la locul de muncă poate ajuta la eliminarea stresului nedorit.

http://www.success.com/blog/the-real-reason-traveling-makes-you-happy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 27