MOTOR MERCEDES

  • 1008750_1_articleorg_B821530656Z.1_20140307211521_000_G1T1FJO3P.2_0Daimler și Tognum

Daimler a vândut în 2005 pe MTU o fbrica de motoare la un investitor financiar. Care apoi a listat la bursă în anul 2007 același constructor de motoare sub numele de Tognum. În anul 2008 Daimler a intervenit din nou în destinul aceleiași companii, a mărit numărul de acțiuni și a preluat în 2011 compania de pe bursă. Iar acum cei din Stuttgart se despart încă o dată.

 

Grupul Daimler va pleca cu fabricarespectiva de la grupul Rolls-Royce Power Systems Holding (RRPS). Conform companiei, acțiunile de la constructorul de motoare cunoscut anterior sub numele de Tognum, cu sediul la Friedrichshafen merge la joint-venture-ul și partenerul Rolls-Royce. Daimler se așteaptă de la tranzacție să obțină un cash flow semnificativ. Iar banii vor curge apoi în activitatea de bază, cu automobile și camioane. Consiliul RRPS s-a arătat surpins și supărat.

 

Condițiile exacte vor fi stabilite în următoarele luni. În cel mai recent raport anual din partea Rolls Royce, participarea Daimler este estimată, în cazul unei ieșiri, la valoarea de 1,9 miliarde de lire sterline (2,3 miliarde de euro). Daimler a  avut în 2011 o așa numită opțiune, care prevede că grupul are dreptul de a ieși din ecuație până în anul 2018 inclusiv. În partea celor de la Stuttgart se știe că proporția în constructorul de automobile este de 1,5 miliarde de euro. Autoritățile competente mai trebuie, de asemenea, să aprobe tranzacția.

 

Tognum tocmai și-a schimbat denumirea la începutul acestui an în cadrul Rolls-Royce Systems Holding. CEO-ul Ulrich Dohle a subliniat apoi că nu se va shcimba nimic în structura corporativă. Tognum are peste 10.000 de angajați. Compania, ce are sediul la Friedrichshafen, de pe malul lacului Konstanz, oferă, printre altele, motoare de iahturi, tancuri și locomotive, dar și instalații pentru generarea de energie electrică în caz de urgență.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-steigt-wieder-bei-Tognum-aus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 8