Motorul Neural, un procesor dedicat inteligentei artificiale de către Apple

Apple Neural Engine este un chip revolutionar pentru inteligenta artificiala pe care Apple vrea sa il integreze in viitoarele produse. Apple Neural Engine ne este adus astazi in atentie de catre o publicatie americana, ea prezentandu-l ca viitorul chip revolutionar din produsele companiei Apple. Conform publicatiei americane, Apple Neural Engine are menirea de a fi un chip dedicat in iPhone, iPad si alte produse Apple, el urmand a prelua toate functiile bazate pe inteligenta artificiala in iOS, watchOS, tvOS si nu numai.

Apple Neural Engine ii va permite companiei Apple sa implementeze functii de recunoastere faciala, recunoasterea vocii, dar si functii pentru realitate augmentata. Utilizarea unui chip dedicat precum Apple Neural Engine pentru a prelua aceste functii ii va permite companiei Apple sa imbunatateasca substantial si autonomia bateriei produselor sale.

Reducerea autonomiei multumita Apple Neural Engine va fi posibila deoarece acest nou chip va prelua taote functiile de inteligenta artificiala de la procesorul principal. Asta ar putea duce si la o imbunatatire a performantelor generale ale produselor companiei Apple, in special iPhone si iPad, care au multe functii bazate pe inteligenta artificiala acum.

Pana acum, compania Apple a testat cu Apple Neural Engine preluarea functiei de recunoastere a fetelor din aplicatia Poze, recunoasterea vocii facuta de catre Siri si sistemul de scriere predictiva al tastaturii. Apple intentioneaza sa le permita si dezvoltatorilor sa aiba acces la Apple Neural Engine pentru a-si dezvolta aplicatiile, asa ca voribm despre un chip complex.

Apple Neural Engine va ajuta compania Apple sa isi si dezvolte sistemele de inteligenta artificiala in timp, insa deocamdata nu se stie cand va fi lansat. E putin probabil ca Apple Neural Engine sa fie integrat in iPhone 8 anul acesta, insa exista posibilitatea ca el sa ajunga in viitoare modele ale iPhone si iPad, daca tehnologia va fi 100% pregatita.

“The new chip would let Apple offload those tasks onto a dedicated module designed specifically for demanding artificial intelligence processing, allowing Apple to improve battery performance…. The Apple AI chip is designed to make significant improvements to Apple’s hardware over time, and the company plans to eventually integrate the chip into many of its devices, including the iPhone and iPad, according to the person with knowledge of the matter.”

Apple Inc. a inceput din timp sa lucreze la programe de inteligenta artificiala (AI) cand a introdus-o, in 2011, pe Siri, unealta care permite operarea telefoanelor smart cu ajutorul comenzilor vocale, air acum gigantul american aduce inteligenta artificiala in domeniul cipurilor, scrie Bloomberg

Mai exact, Apple lucreaza la un procesor dedicat special operatiunilor legate de AI, potrivit unei persoane care cunoaste situatia, noteaza publicatia citata.

Cipul, cunoscut in interiorul companiei ca Motorul Neural Apple, va imbunatati modul in care produsele gigantului american realizeaza diferite functii ce altfel necesita inteligenta umana, precum recunoastere faciala sau a vocii, a spus sursa, ce a dorit sa ramna anonima pentru ca produsul nu a fost anuntat public.

Apple a refuzat sa comenteze subiectul.

Inginerii Apple sunt intr-o cursa de urmarire a rivalilor de la Amazon si Alphabet in domeniul inteligentei artificiale, unul cu o dezvoltare exploziva.

Desi Siri a oferit Apple un avantaj din timp in sectorul recunoasterii vocale, competitorii au fost mult mai agresivi in folosirea AI in produsele lor, printre exemple fiind Echo oferit de Amazon si asistentul digital Home de la Google.

Un procesor AI ar oferi Apple posibilitatea sa integreze capacitati mai avansate in device-uri, in special in cazul masinilor autonome si a produselor cu realitate augmentata.

“Doua din domeniile pe care Apple isi pariaza viitorul necesita AI. In inima realitatii augmentate si a masinilor care se conduc singure sta inteligenta artificiala”, a explicat Gene Muster, fost analist Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 56