MOZILLA VINDE SMARTPHONE-URI DE 25 $ IN INDIA

_75456800_970f7921-bc88-4d18-80d2-112a811b999e

Mozilla vinde smartphone-uri Firefox OS în India cu 25 de dolari
Mozilla, organizația din spatele browser-ul Firefox, a anuntat ca va incepe sa vanda smartphone-uri low-cost în India în “următoarele câteva luni”. Într-o declaraţie pentru Wall Street Journal, directorul Operating Officer al firmei a sugerat că telefoanele mobile, care vor fi fabricate de către două companii indiene, vor fi puse în vânzare la preţul de 25 de dolari. Acestea vor rula cu sistemul web de operare al Mozilla HTML5, Firefox OS.

Firma vinde deja telefoane Firefox-electric în Europa și America Latină. Telefoanele actuale, vândute prin intermediul eBay, se vând cu 59.99 de dolari, în Marea Britanie şi 69.99 dolari în Statele Unite.

Producătorii de telefonie mobilă încearcă tot mai mult să pătrundă pe piețele emergente, unde smartphone-urile sunt mai puțin răspândite, în principal din cauza costurilor ridicate.Mozilla, care funcționează în prezent cu producătorul de telefonie mobilă ZTE si Alcatel, printre altele, a incheiat un parteneriat cu doi dintre factorii de decizie ai telefoanelor low-cost din India, Intex și Spice, pentru a dezvolta telefoane la prețuri reduse. Mozilla, care este o fundație  nonprofit, a anunțat, de asemenea, un acord cu Chunghwa Telecom, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Taiwan, pentru a sprijini dispozitive OS Firefox.

http://www.bbc.com/news/technology-27793464

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 2