Mr. Future vrea să ajungă în mințile noastre

Călătorii pe planeta Marte și revoluția electrică în industria automobilistică par să nu fie singurele schimbări pe care fondatorul Tesla, Elon Musk, vrea să le aducă în lume. Noul său proiect este referitor la conectarea creierului uman la computere.

Există oameni care nu se mulțumesc să aștepte până ce viitorul se petrece. Ei îl creează pur și simplu. Printre aceștia se numără Elon Musk, directorul executiv al Tesla și SpaceX. Unele dintre proiectele sale anterioare arată ca și cum fanteziile unui copil care a citit prea multe benzi desenate ar fi devenit realitate. Dacă se mai adaugă o cantitate mare de capital investit atunci rezultă: trenuri super-rapide, mașini electrice, navete spațiale capabile să ne ducă pe Lună și pe Marte. Acum se mai adaugă un alt proiect care pare la fel de înfricoșător la prima vedere cum au părut și restul proiectelor.

Vizionarul în vârstă de 45 de ani nu vrea nici mai mult nici mai puțin decât să conecteze creierul uman de un computer. Astfel că miliardarul a participat la fondarea unei companii pe nume Neuralink, raportează cei de la Wall Street Journal. Ziarul a vorbit cu unul dintre angajații companiei, care s-a descris ca fiind parte din echipa fondatoare și a confirmat participarea lui Elon Musk la acest proiect. Firma este încă într-o fază embrionară și are ca obiectiv dezvoltarea unei rețele neuronale care să permită conectarea creierului uman de un computer.

Obiectivul lui Musk este de apune oamenii în situația de a împărtăși pe viitor abilitățile congnitive ale mașinilor de calcul. La o conferință ce a avut loc în iunie anul trecut el a avertizat că inteligența artificială o va depăși curând pe cea omenească. El a sugerat că o soluție pentru această diferență este stabilirea unei legături directe la cortexul central, care ar spori semnificativ performanța creierului uman. În următoarele luni Musk va permite publicului să afle informații despre mersul proiectului prin intermediul unor tweet-uri repetate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mr-Future-will-in-unsere-Koepfe-article19768154.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 7 =