MTN amendat cu un record 5.2 miliarde de dolari

_86327540_86327539

Gigantul Telecom MTN din Nigeria a fost amendat cu o sumă record de 5.2 miliarde de dolari de Comisia Communicaţiilor din Nigeria (CNC). MTN a fost amendat pentru nerespectarea termenul stabilit de NCC pentru a deconecta toate cardurile SIM neinregistrate. Măsura urmeaza acuzații aduse de utilizatorii de telefoane mobile, cum că autoritatea de reglementare nu a reusit să facă operatorii să ţină cont de serviciile proaste oferite abonaților.

MTN Nigeria a declarat că studiază scrisoarea trimisă de către autoritatea de reglementare și va răspunde în curând. MTN este unul dintre cei mai mari furnizori de telefonie din Nigeria.

Un înalt oficial al companiei a declarat pentru BBC că a discutat cu autoritatea de reglementare asupra amenzii și speră că va rezolva problema. Multi nigerieni spun ca isi doresc ca autoritatea de reglementare să interzică semnalele de rețea sărace oferite de companiile de telecomunicații din țară.

Aceştia vor mai multe sancțiuni asupra firmelor pentru a le încuraja să îmbunătățească semnale și calitatea serviciilor. Statisticile NCC indică faptul că Nigeria, o țară cu o populație estimată la mai mult de 170 de milioane de, are aproape 150 de milioane de telefoane mobile.

http://www.bbc.com/news/business-34638595

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 25