Müller versus Qatar

67ba9526c118884b27037d2e691d0282

Fondul de stat din Qatar este unul dintre cei mai mari acționari ai Volkswagen. În Emirat sunt privite cu consternare persoanele responsabile pentru scandalul emisiilor de la constructorul auto. Este timp acum pentru noul șef, Matthias Müller să potolească furtuna din Golf.

Conducerea Volkswagen încearcă acum să recâștige încrederea marilor acționari din Qatar, după ce scandalul emisiilor a produs reacții vehemente din acea direcție. După cum a confirmat un purtător de cuvânt al companiei, directorul executiv al VW, Matthias Müller, a călătorit în Golf cu o parte din conducerea concernului. El urmează să trateze acolo cu un important partener al companiei, se mai spune în presă.

Potrivit Bild am Sonntag, Qatar vrea ca prin această întâlnire să propună Volkswagen efectuarea unor schimbări structurale. Astfel va fi redusă influența consiliului de supraveghere al VW asupra deciziilor ce privesc compania. În SUA este prevăzută de VW o investiție de miliarde în campania E-Mobilitate.

Fondul de stat Qatar Investment Authority (QIA) a înregistrat prin reducerea de curs urmată scandalului emisiilor o pierdere de miliarde de dolari. QIA deține 17% din acțiunile de bază ale VW cu drept de vot. De asemenea, fondul mai deține o mare parte din acțiunile fără drept de vot. După informațiile anterioare din cercurile apropiate VW, șeicii sunt foarte dezamăgiți de această situație nefavorabilă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-Chef-Mueller-glaettet-Wogen-in-Katar-article16510326.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 + = 39