Multe atacuri asupra refugiaților și în 2016

Chiar și anul trecut refugiații au fost supuși din plin la diferite atacuri violente. 560 de persoane au fost astfel rănite, printre care mulți copii.

Anul trecut au existat în Germania peste 3500 de atacuri asupra refugiaților sau adăposturilor pentru refugiați. În urma acestor atacuri au fost rănite 560 de persoane, dintre care 43 de copii, spun ziarele grupului de media Funke, citând dintr-un răspuns al Ministerului de Interne.

Prin urmare au fost numărate 2545 de atacuri asupra refugiaților, în afara unităților de cazare. La acestea se adaugă 988 de atacuri asupra căminelor de refugiați, ceea ce reprezintă o scădere doar derizorie față de anul precedent, când s-au înregistrat 1031 de astfel de incidente. De asemenea, în 217 cazuri au fost atacate unități sau membri ai organizațiilor de ajutorare sau ofertanți de azil.

Guvernul federal a condamnat oficial și dur violențele împotriva refugiaților. Potrivit Ministerului Federal de Interne este vorba despre cifre perliminare.

Ulla Jelpke, purtător de cuvânt intern al partidului de stânga, a condamnat dur violențele îndreptate împotriva refugiaților. Numărul de incidente ridică la aproape zece pe zi, explică aceasta. Chiar este nevoie să existe decese, înainte să se ia măsuri concrete în privința acestor fapte de violență și înainte să se fixeze această temă pe agenda de zi a mediului politic, se mai întreabă aceasta.

http://www.n-tv.de/politik/Auch-2016-viele-Angriffe-auf-Fluechtlinge-article19719973.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 48