Multe boli cronice legate de riscul de suicide

Cote de 9 ori mai mari pentru persoanele cu leziuni cerebrale traumatice, sugerează studiul.

Persoanele cu probleme cronice de sănătate par să aibă un risc mai mare de suicid, arată un nou studiu. Si, pentru anumite conditii – cum ar fi leziuni cerebrale traumatice – riscul este mult mai mare, au spus autorii studiului. Cercetătorii au analizat aproximativ 2,700 de persoane din SUA care au decedat prin sinucidere între 2000 și 2013. Anchetatorii au identificat 17 afecțiuni medicale legate de creșterea riscului de sinucidere.

Acestea au inclus: astm bronșic, dureri de spate, leziuni cerebrale, cancer, insuficiență cardiacă congestivă, boli pulmonare obstructive cronice, diabet, epilepsie, HIV / SIDA, boală cardiacă, hipertensiune arterială, tulburări renale, migrenă, Și accident vascular cerebral.

În timp ce toate aceste condiții au fost asociate cu un risc crescut de suicid, conexiunea a fost mult mai puternică pentru unii. De exemplu, riscul a fost de nouă ori mai mare în rândul persoanelor cu leziuni cerebrale traumatice și de două ori mai mare printre cei cu tulburări de somn și HIV / SIDA.
Avand mai mult de o problema cronica de sanatate, de asemenea, a crescut semnificativ riscul de sinucidere, au aratat concluziile. Deși cercetarea a constatat o legătură între condițiile fizice cronice și sinuciderea, nu s-a dovedit a fi o relație cauză-efect.

Studiul a fost publicat online pe 12 iunie în Jurnalul American de Medicină Preventivă. Autorii studiului au remarcat faptul că 80% dintre persoanele care mor prin sinucidere fac o vizită de sănătate în anul înaintea morții lor. Jumatate au consultat un medic în ultimele patru săptămâni înainte de moartea lor. Deoarece majoritatea acestor pacienți nu au o problemă de sănătate mintală diagnosticata, limitarea eforturilor de prevenire a sinuciderii la îngrijirea sănătății mintale poate parasi mulți oameni care sunt expuși riscului.

,,Mai multe conditii, cum ar fi dureri de spate, tulburari de somn si traumatisme cerebrale traumatice, au fost toate asociate cu riscul de sinucidere si sunt in mod obisnuit diagnosticate, facand pacientii cu aceste conditii obiective primare pentru prevenirea sinuciderilor’’, a spus Ahmedani.
,,Avand in vedere ca aproape fiecare conditie de sanatate fizica a fost asociata cu sinuciderea, eforturile de prevenire a suicidului pe scara larga in toate setarile de asistenta medicala par justificate’’, a concluzionat el.

http://www.everydayhealth.com/emotional-health/living-with/many-chronic-illnesses-linked-suicide-risk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 4