Mulți germani se tem de furt de identitate

img_0113
Fiecare al treilea german a fost deja victima unui furt de date, spune un studiu PwC. Afectați sunt în special cei care cumpără mult de pe internet. Pentru propria protecție consumatorii apelează la un truc facil.

Aproape trei sferturi dintre germani se tem de furtul de date online, atunci când fac cumpărături sau navighează pe internet, se arată într-un studiu actual. Fiecare al treilea a fost deja victima unui furt de identitate, în care criminalii s-au folosit abuziv de date persoanale furate, pentru a comanda bunuri sau pentru a trimite spam prin intermediul unor adrese de e-mail cucerite. Aceste informații reies dintr-un sondaj actual al firmei de consultanță PwC privind tema Cyber-Security.

În lumea actuală digitală, în care utilizarea rețelelor sociale este ceva la ordinea zilei, pentru criminali este tot mai simplu să fure identitatea unor străini și să o folosească în mod abuziv, avertizează expertul comercial al PwC, Gerd Bovensiepen, cu privire la rezultatele anchetei.

Sondajul ne arată că cel mai frecvent întâlnit este abuzul adreselor de e-mail pentru a trimite e-mail-uri de spam. Fiecare a cincea persoană chestionată a trecut deja prin această experiență, raportează Bovensiepen. Fiecare al douăzecilea utilizator a trecut printr-o experiență în care criminalii au efectuat cumpărături în numele lor în magazine online. La fel, multe persoane chestionate au declarat că au întâlnit conturi false cu numele lor pe Facebook sau Ebay.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Viele-Deutsche-fuerchten-Identitaetsklau-article19296016.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 + = 72