Pericolul de a deveni victima unui atac al hackerilor a crescut enorm. Acest lucru îl știu și utilizatorii germani, dar mulți dintre ei nu se comportă în mod corespunzător.
Mulți oameni din Germania sunt mult mai conștienți acum cu privire la pericolele din online decât erau în anii anteriori. Cu toate acestea, scade disponibilitatea acestora de a lua măsuri corespunzătoare. Acesta este rezultatul al noului indice de securitate, pe care l-a prezentat Asociația Germană a Siguranței Online (DsiN). Aici amenințarea a sporit considerabil. În acest an indicele se ridică la 61,1 puncte, în anul 2016 el a fost de 65,4 puncte. Cu cât este mai ridicat, cu atât utilizatorii sunt mai bine protejați pe internet.
Atacurile cibernetice operate de criminali profesioniști s-au înmulțit masiv, spune Thomas Kremer, CEO-ul asociației. Atacurile sunt de asemenea de un grad tot mai ridicat de profesionalism. Iar digitalizarea se bucură de o dezvoltare tot mai înfloritoare. Astfel că potențialele ținte sunt tot mai numeroase. Promovarea competențelor digitale ca o aptitudine globală trebuie să devină o sarcină de bază, spune Kremer. Dar educația în lumea digitală trebuie să se facă profesional. Iar acest lucru costă bani.
Indicele diferențiază patru tipuri diferite de utilizatori de internet: outsideri, fataliști, naivi și suverani. Pentru fiecare grup adresarea trebuie să fie diferită. Problematic este în special numărul mare de fataliști, din care fac parte mulți oameni tineri. În acest grup indexul securității a scăzut de la 52,5 puncte la 50,6 puncte. Sub ei sunt doar outsiderii, cu 49,4 puncte. Împreună cu cei naivi aceste grupuri formează majoritatea utilizatorilor, spun cei de la DsiN. Aceste grupuri au nevoie de un nivel ridicat de educație în domeniul securității IT și a protecției datelor.
http://www.n-tv.de/technik/Viele-Deutsche-zu-sorglos-online-article19858894.html