Mulți piloți se confruntă cu depresie

  1. 60154918
  2. În martie 2015 un copilot a izbit un avion al Germanwings de Munții Alpi. El suferea de depresie. Un studiu al experților de la Harvard arată că există mulți piloți care prezintă simptomele unei depresii. Iar aceștia trăiesc fără a cere ajutor.

Este dificil de cercetat acest domeniu: cine lucrează ca și pilot și admite că suferă de depresie, riscă să își piardă jobul. Realizatorii studiului, experți de la universitatea americană de elită – Harvard – s-au decis să păstreze astfel anonimatul celor care au participat. Au dezvoltat un sondaj online, prin care puteau chestiona în mod anonim piloți, atât bărbați cât și femei.

Fix 3500 de piloți din peste 50 de țări, jumătate provenind din SUA, au luat parte la studiu între aprilie și decembrie 2015. Cu toate acestea, doar 1848 au răspuns la întrebările privind starea de sănătate mintală. Rezultatul este că 233 dintre aceștia, deci 12,6%, arată semne semnificative de depresie, 75 dintre aceștia, deci 4,1% arată că au avut gânduri de suicid în ultimele două săptămâni înainte de participarea la studiu. Semnele depresiei au apărut în special la cei care luau doze mari de somnifere sau cei care au fost expuși la hărțuire sexuală sau verbală.

Piloții au fost întrebați printre altele în cadrul studiului dacă au probleme de concentrare, cât de des se simt deprimați sau lipsiți de speranță, cât de des au parte de tulburări ale somnului, cât de des se simt obosiți sau lipsiți de putere, cât de des se gândesc să facă altceva și cât de grav le afectează aceste probleme munca sau contactele cu alte persoane. Acestea sunt întrebări care reprezintă o diagnoză standard pentru identificarea depresiei.

Din studiu a reieșit că mulți piloți care sunt în serviciu în prezent se luptă cu simptome clare ale depresiei iar de cele mai multe ori aceștia nu caută ajutor pentru că se tem de repercusiuni negative asupra carierei lor, concluzionează autorul studiului, profesor asistent Joseph Allen, după centralizarea rezultatelor.

http://www.n-tv.de/wissen/Viele-Piloten-kaempfen-mit-Depressionen-article19336411.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =