Mulți refugiați potriviți doar pentru joburi complementare

e25c754a6a5c8ab8b469a261e0e85246

Numărul solicitanților de azil a scăzut puternic în acest an în comparație cu anul trecut. Pentru piața muncii oamenii pot însă să devină o povară. Potrivit estimărilor Agenției Germane pentru Ocuparea Forței de Muncă, mulți dintre refugiați au doar perspective foarte slabe pentru ocuparea unui job.

Nivelul de pregătire al refugiaților din Germania este aparent mai mic decât s-a sperat. După datele oferite de ziarul Bild, Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă a ajuns la concluzia după cele mai recente estimări că până la sfârșitul lunii iunie 297.000 de refugiați erau înscriși pe liste ca fiind în căutarea unui loc de muncă, aproape 74% dintre aceștia nu au nici un fel de formare profesională. În cele din urmă doar 25,8% dețineau o diplomă de terminare a liceului, 36,8% nu aveau nici un fel de pregătire de specialitate.

Mai mult, majoritatea persoanelor (58%) care sunt în căutarea unui loc de muncă sunt pregătite doar pentru job-uri complementare, de ajutor sau asistent într-un anumit domeniu. Abia patru procente dintre aceștia sunt potriviți pentru activități de specialitate.

Un sondaj publicat la începutul lunii iulie a relevat deja faptul că cele mai mari concerne din Germania nu au angajat până acum nici măcar un refugiat. Cele 30 de companii, cele mai mari din indexul german de acțiuni (DAX) au declarat celor de la Frankfruter Allgemeine Zeitung că au angajat doar 54 de refugiați. În acest sondaj nu au fost incluse, cu toate acestea, companiile mici și mijlocii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Viele-Fluechtlinge-nur-fuer-Hilfsjobs-geeignet-article18230181.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =