Mulți soldați germani nu au încredere în armele lor

51678628

În ceea ce privește echipamentul militar, starea de spirit din Bundeswehr (armata germană) este tensionată. Doar opt la sută din soldații chestionați pentru realizarea unui sondaj au declarat că au încredere totală în armamentul din dotare. Asociația Bundeswehr cere măsuri.

Soldații din armata germană au îndoieli cu privire la calitatea propriilor arme. Doar opt procente din membri forțelor armate germane au încredere deplină în echipamentele din dotare sau în instrumentele cu care este dotată unitatea lor, citează ziarul Bild dintr-un sondaj efectuat de Centrul Bundeswehr pentru Istorie Militară și Științe Sociale.

Din contră, 43% din soldații chestionați au răspuns cu “mai degrabă nu” sau “deloc” cu privire la gradul de încredere pe care îl au. 28% au răspuns că au doar “parțial încredere” în echipamentul din dotare, în timp ce 16% au răspuns că “mai degrabă da”. Pentru acest studiu centrul a chestionat fix 800 de soldați în timpul exercițiului NATO denumit “Trident Juncture” ce avut loc toamna trecută.

Chiar și încrederea în instrumentele sau aparatura unității a fost doar moderată: 36% din respondenți au răspuns cu “mai degrabă nu” sau “deloc”. Doar 21% s-au pronunțat pentru “destul” și 30% pentru “parțial”.

Președintele asociației Bundeswehr, André Wüstner, a apreciat rezultatul prezentat de ziarul Bild ca fiind o imagine suplimentară pentru echiparea materială catastrofală. Echipamentele sunt absolut necesare pentru o armată modernă și siguranță națională, în special având în vedere situația de instabilitate politică din multe regiuni ale lumii.

http://www.n-tv.de/politik/Viele-Soldaten-trauen-ihren-Waffen-nicht-article17985336.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 2 =